за Родопите и родопския диалект

Добре дошли, Гост
Потребителско име Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Защо не коментирате?

Re: Отг:Защо не коментирате? преди 14 години, 3 месеца #1034

• krazymir
  • ОФЛАЙН
  • Administrator
  • Рейтинг: 11
Чак толкус многу ни са, според мен. От време на време да изтървем някоя виагра във форума, ама ги трием бърдже. Те са все различни хора и машинки и няма как да ги филтрираме. Инак ще филтрираме и половината истински писачи.

То голямото спамене е в блога. Там асортимента е идеален - на ден по 5 вида виагра и 10 чешита бельо влизат. Затова спряхме автоматичното публикуване на статиите. После някой хора се сърдиха, че веднага не си виждат творбите, ама няма как иначе да стане.

Untitled-1.gif

Re: Отг:Защо не коментирате? преди 14 години, 3 месеца #1040

Възможно и реално ли е това ...?! Или благодарение на тия новите "уйдурми" дето,гальчиме за тях?!

Re: Отг:Защо не коментирате? преди 14 години, 3 месеца #1041

• krazymir
  • ОФЛАЙН
  • Administrator
  • Рейтинг: 11
Тази цифра не винаги е вярна. Включва не само истински потребители, но и разните уйдурми. Освен това ги брои не само за конкретния момент, но и малко време около момента.

Но като цяло Напеналките си имат не малко посещения.

Re: Защо не коментирате? преди 14 години, 1 месец #1061

• Златуна
  • ОФЛАЙН
  • Айлякчия
  • Рейтинг: 0
Аз вчера писах по темата, ама явно не на място.
То вероятно, защото още не съм наясно със структурата на сайта.
ОБАЧЕ ИСКАМ ДА ПОХВАЛЯ СЪЗДАТЕЛИТЕ МУ!
Вярно, че повече кисна във Фейса, но при всяка възможност популяризирам напеналките:) БЛАГОДАРЯ ВИ, че сте си дали труд да съберете и опишете нашето БОГАТСТВО!

Ще се опитам отново да си спомня какво точно имах, като дребни забележки - за да може сайта да се ползва и от непросветените люде.
1. Да има и обратен превод - от литературен на родопски.
2. Търсенето на дума да се улесни - пример: при изписване дори на три или четири букви, да излизат варианти. Щото не всеки път, думата се изписва правилно..

Май това беше в общи линии.
Ако се присетя за още нещо, ще пиша пак.

Със здраве!

Re: Защо не коментирате? преди 13 години, 5 месеца #1187

Ей,аркадашлар, къде са пущамихтъ врю?! Никой са нъ пръказва. Живъ лъ стъ, здравъ лъ стъ?

Re: Защо не коментирате? преди 13 години, 5 месеца #1210

Или са на сяно или на море..! Пък може и да алащисват по съборите на бира и кебапчета...те вейке зафатиха!

Re: Защо не коментирате? преди 13 години, 5 месеца #1211

Захманче,
Ти си свястно момче. Я ми къже къде има истински събор. Искам да го видя. Примерно това на Гела, "Илинденя" демек, де. Това е панаир, чалгаджийница, боклук и мръсотия. Хубаво е да иде човек на поленана когато си отидат всички. Ужким чистят, ама знаеш ли къде. Натоварят камионите с пластмасови боклуци и ги изхвърлят от подпорната стена на път за Заевите. Чалгата по периферията "приглася" на гайдите и става една.....

Re: Защо не коментирате? преди 13 години, 5 месеца #1212

Все още има,макар и рядко...има тук-таме ! Макар ,че за нас родопчани думата събор има малко по-различно значение ,отколкото за някои други които ходят на събор само заради циганията,чалгата да ядът кебапчета и нищо друго,може би защото Никога ама Никога не са били на истински събор..! Щото събор аз така го разбирам ,да се съберат роднини и близки приятели които отдавна не са се виждали.., да строят един хубав хубав мухабет ..и да пеят и играят "доде кандисат"... !
Сега ,че се "изкупучиха" и загрозиха голяма част от съборите ,така е...!Но вината на това е на кой е ..тя си изцяло наша..щом сме позволили това да стане ..значи и ние имаме вина,всички в един кюп...щото то по съборите в повечето случаи са едни и същи хора ..90 на 100!
П.С Сега на Петровден станаха що годе святсни и хубави събори в Д.Дереке и Бостина...истински си събори дето се вика!
Следните потребители казаха Благодаря: Пошковица

Re: Защо не коментирате? преди 13 години, 5 месеца #1213

Значи си ме разбрал. Благодаря ти! Защото трудно намирам общ език със сегашните млади. Те не са в час за каквото и да било, освен за компютрите. Е, хубаво! Няма лошо, ама не знаят най-простото и важно нещо - вкуса на храната. Хранят се с боклуци, дебелеят и се разболяват. Защо във Франция храната е истинска,а нашата фалшива?!?!?! За останалото какво да говорим.

Re: Защо не коментирате? преди 13 години, 5 месеца #1214

К'во значи сегашните млади ..?! Аз и на баща ми често се дразня като ни слага всички "млади" на един кантар..! Еми не сме .." има всякакви разни и безообразни" ...,тия дето сме по към 30-така сме едно,тия 20-годишните е съвсем друго...! Ама то не за чудене, те бяха родени и израстваха в едни объркани времена...когато властваха мутрите,чалгата,посткомунизма ...време в което що годе някакви ценности бяха и те размити...!
....................................................................................................
А относно храната... да, ядът боклуци някои независимо от възрастта (то ние ядеме боклуци,ама въпроса е да е по-рядко),но вече се вижда една добра тенденция сред българите да обръщат по-голямо внимание на храната и като качество и като състав...! Споменаваш и Франция ..."когато прабългарите са "надували" сирене и урда", Франция въобще не е съществувала на картата като такава държава..", но тука всичко опира до национална политика и стратегия ...във Франция това е национален преоритет да утвърждава и налага нейните сирена,нейните вина и нейните плодове...,но тука такава политика нямаме и се работи само на парче...!И въобще НЕ е вярно това твърдение ,че чистата биохрана е скъпо удоволствие в България,пример: преди една седмица над Перущица едни старец продаваше ярешко по 5лв/кг.-в големите магазини агнешко от Австралия 10-12лв/кг.; сирене краве на Маджаров 11-12 лв/кг по магазините, в Могилица овчето сирене е 10лв/кг (на Рожен мандрата и там е толкова)..и още сума..!
А за храни може да си говорим още "жухан време" ,...обещавам като напиша книга за родопската кухня и връзката й с дълголетието (не само като ,рецепти а обстойно изследване)в нашия край ,обещавам да ти подаря един екзмпляр... ,ама има време за това не бързам..!Доде не се науча да варя "ушмар" ,няма да я зафатам.....!
Следните потребители казаха Благодаря: raycho
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Време за създаване на страницата: 0.13 секунди