за Родопите и родопския диалект

Добре дошли, Гост
Потребителско име Парола: Запомни ме

Относно добавянето на думи в "родопски речник"
(1 гледа) (1) Гост
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Относно добавянето на думи в "родопски речник"

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1803

Захманче, къде са пущами, бе? Жив лъ съ? Меса, чъ кризаса на налегна здравата и никуму сай не писвалу веки?!

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1804

Жив съм ,то ейсаков "жинь" като мене лесно не умира:).Обигравам по Диньоса, иначе за писането,не толкова,че нямат ищах да писват людете, по-скоро ,че нямат много време! Търченици нагоре-надолу..!

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1805

Да съ жив и здрав да объграваш! Азга тий времяту. Моля за извинение останалите, че при думите се завърза нещо като лична кореспондинция.

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1807

• raycho
  • ОФЛАЙН
  • Administrator
  • Рейтинг: 13
Време е и представител на сайта да отговори.

Чудно ми е защо noby_007 се обръща към нас с "Уважаеми г-н Шеев", все пак ние сме Ников (Аз) и Николов (Краси).

Шею е един от многото потребители на сайта и няма нищо общо със създаването му и поддръжката, също така много негови творби са публикувани тук (с негово разрешение).

Причината речника да е в такова състояние в момента е това, че от доста време не съм разчиствал думите.
Чокманеца ми предложи помощ за този проблем и тези дни ще му дам възможност да се включи.

Не съм съгласен с всички твърдения на noby_007. Малко смело е да се каже, че някоя дума не се използва "никога" в езика. Това означава, че трябва да познаваш всички родопски диалекти.

Ако някой иска да помогне може да напише списък с думи във форума, които смята за грешни или неточни. Така на момента ще им обърна внимание и ще ги изтрия или поправя.

За съжаление платформата върху която е направен речника няма големи възможности, а смяна с по-добра означава твърде много време, което за сега с Краси няма как да отделим. Това което може да се направи към момента е с Ваша помощ да изчистим неточностите, които в момента наистина са много.

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1808

Трудна работа, Райчо! Очевидно има младежи, които не са наясно с много думи. Но има и друга възможност, а тя е, една и съща дума да има различни значения в различните райони на Родопите.Пустият му Рупски диалект се простира чак до Странджа. Изискват се твърде обширни познания за подобен ангажимент. Ние обикновено знаем думите от нашия или съседния район. Кой може да се похвали тук, че познава всички рупски диалекти?! Аз поне нямам претенции за това, но идеята не е лоша. Трябва да се помисли. А и проклетото все недостигащо време.....

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1809

Ех, Раденко, Раденко! Момче, различаваш ли диалектна дума от жаргон, та бил той и родопски?!

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 3 месеца #1811

• chokmanec
  • ОФЛАЙН
  • Високопланинец
  • Рейтинг: 15
Тоя екземпляр пак се появи...направо не е истина!!!

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 3 месеца #1812

Чокманец, глупаците и бурените никой не ги сее или засажда. Никнат сами.
  • Страница:
  • 1
  • 2
Време за създаване на страницата: 0.09 секунди