за Родопите и родопския диалект

Добре дошли, Гост
Потребителско име Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Търсачка

Търсачка преди 14 години, 12 месеца #883

• chokmanec
  • ОФЛАЙН
  • Високопланинец
  • Рейтинг: 15
Райчо/Краси,

Къде са згубихте бре?Дойде ми на акълъс....
Знам че ще е доста трудно,но може да се помисли да се направи търсачката да може да търси и думите на български.Имам пред вид пишеш дума в търсачката например "мляко" и търсачката да изкара думите асоциирани с тази например- "Угурть","Пръсникь" и т.н.
Така ще е удобно за потребителите които не знаят как е думата на родопски.Сега ако търси дадена дума трябва да прегледа целият речник аз да провери дали я има.

Отг:Предложение за речника. преди 14 години, 12 месеца #884

Че то сие баш на болгарски (те отдавна го доказаха филолозите,че родопският е най-старата форма на старобългарският (славянобългарският) език,говорен по времето на Кирил и Методи).
Това дето го предлагаш като идея е добро,ама няма да има голямо използване (или то ще да е основно от родопчани),такива някви дето не се интересуват от родопският едва ли ще тръгнат да ровят.Пък ага му затрябва няква дума на "будно",ще знае къде точно да я "троси" в "речникас"! Който троси намира,стига да знае какво да троси!
П.С.Чокмански (чокманец) дай някъв скайп за връзка..!

Предложение преди 14 години, 12 месеца #890

• raycho
  • ОФЛАЙН
  • Administrator
  • Рейтинг: 13
Вярно е че се поизгубихме, но сме тука

Малко трудно напоследък намирам време за напеналките, но обещавам да се поправя. За търсачката сме мислили и го имаме като планувана задача. Аз даже по молба на един потребител бях направил едно заобиколно решение с един линк с име всички думи който изваждаше на една страница абсолютно всичко въведено в речника и така можеше да се търси чрез браузъра с едно обикновено "ctrl+F", но понеже е грозно решение го махнах докато измислим по-добро. С две думи работим по въпроса (ама бавничко )

Използвам случая да поздравя Захман*Георги който направо ме потресе. регистрирал се е преди 2 месеца а вече има най-много думи като е изпреварил дори Чокманеца ..Евала

Предложение преди 14 години, 12 месеца #908

Ейсва ли ви е умутас..,да гльодате кой колко думи е качил..?!
Аз ейсва въобще не го гльодам!Аз така я разбирам идеята на сайта,да се "сберот" повече думи (то ейнакива "заманавелски",дето са рядки и вече са почти на изчезване) и да е колкото се може по-обективна и акуратна информацията.Пък като сетя няква дума вместо да я пиша по разни листове,да прехвърлям ..има ли я в речника ..а има я добре, ага е няма пиши я ..и Готово!
Мерси все пак!Хайде успех в начинанието!
  • Страница:
  • 1
Време за създаване на страницата: 0.08 секунди