за Родопите и родопския диалект

Добре дошли, Гост
Потребителско име Парола: Запомни ме

Относно добавянето на думи в "родопски речник"
(1 гледа) (1) Гост
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Относно добавянето на думи в "родопски речник"

Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 7 месеца #1793

• noby_007
  • ОФЛАЙН
  • Високопланинец
  • Рейтинг: 1
Уважаеми г-н Шеев,
поради причини които няма да споделя тук, от много време не бях посещавал сайта. Днес имах тази чудесна възможност да имам свободно за него време и след като отделих достатъчно от него за да прегледам думите в речника и техния превод, стигнах до един извод, който искам да Ви споделя! Нужно е, да бъде въведен някакъв режим на одобрение от АДМИНА, преди думата и съответния за нея превод да бъдат добавени в речника за думи използвани в родопския диалект!
Има изключително много еднакви думи (написани с една буквичка разлика, което не променя смисъла и значението им, а също така не се използват в разговорния език никога), думи които не се използват в родопския език и думи с грешен превод!
Ако целта е в речника да се гони бройка, то тогава идеята му се обезмисля!
Следните потребители казаха Благодаря: raycho

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1794

• chokmanec
  • ОФЛАЙН
  • Високопланинец
  • Рейтинг: 15
То добре, ама Стриката(г-н Шеев)няма как да оправи нещата!
Краси и Райчо са администраторите и ентусиасти поддържащи сайта, но тъй като това си е доста работа, ще отнеме време да се вкара в ред. Убеден съм, че ще стане, но е въпрос на време-тяхното свободно време!
Хубавите работи не стават бързо!

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1795

• chokmanec
  • ОФЛАЙН
  • Високопланинец
И понеже темата е в този дух....към Раденко Велинов!!! и всички които добавят нови думи.
Раденко, с тези главни букви "избиваш рибата"!
Огледайте първо дали думата не съществува в някой вариянт! "чувай се" я има , но Раденко кой знае как е търсил (ако изобщо е търсил!) я набил с главни букви "ЧУВАЙ СА" то голямо разнообразие голямо чудо!

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1796

Уместна забележка, Чокманец! Открили сайта разни шильата, не чатот ам писват голо кисяне. По мое скромно мнение, може да се повтаря дума само когато тя има и друго или съвсем различно значение. Би било добре ако към вече записана думичка може да се добавя само ново значение.

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1797

• chokmanec
  • ОФЛАЙН
  • Високопланинец
Като си пееш Пенкеле та кой ли та слуша!

"щорвь" и отново Раденко Велинов е решил че "ЩОРВ" е нещо много различно!!!

Чукча писатель, чукча не читатель!

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1798

Чокманец, оставъ гу Раденка. Да съ зомъ ивкьота момчату. Можъ и да му дойдъ акъла?!

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1799

• chokmanec
  • ОФЛАЙН
  • Високопланинец
Райчо/Краси,

БАН няма ли за такива като Раденко Велинов?
То е като ляво муле!Га изворне главонà нà стрàна и си прави лю квот си знае....

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1800

• noby_007
  • ОФЛАЙН
  • Високопланинец
  • Рейтинг: 1
Май нище би стане, айтва дено рекох, анджек и написах!

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1801

.....с изпьоната шия....

Re: Относно добавянето на думи в "родопски речник" преди 11 години, 6 месеца #1802

И аз мисля,че е хубаво да има одобрение от админите при добавяне на нови думи,или поне проверка!
Проблема споредмен от това ,че новите потребители не проверят дали я има под някаква форма ..и се "льоскат" веднага!
  • Страница:
  • 1
  • 2
Време за създаване на страницата: 0.11 секунди