за Родопите и родопския диалект

Добре дошли, Гост
Потребителско име Парола: Запомни ме

Подкован кон, заварен за самосвал!
(1 гледа) (1) Гост
  • Страница:
  • 1

ТЕМА: Подкован кон, заварен за самосвал!

Подкован кон, заварен за самосвал! преди 13 години, 9 месеца #761

• tombata
  • ОФЛАЙН
  • Айлякчия
  • Рейтинг: 0
Я кажете, високопланинци, каква беше историята за заварените подкови на коня, че като ми я разправяха веднъж в Момчиловци, от смях не й запомних подробностите.
То оня зевзек беше тъй сериозен, докато я разказваше, че после щях да го съдя за злоупотреба с наивни слушатели, като стигна с коня на Камаза до пистите в Пампорово - за рактрак щели да го ползват
Темата беше заключена.

Подкован кон, заварен за самосвал! преди 13 години, 9 месеца #762

• chokmanec
  • ОФЛАЙН
  • Високопланинец
  • Рейтинг: 15
Ами и на мен ми ми го разправяше един дерекьовец-Кольо Маринов.
Та това се разказва като истинска случка и е много убедителен!

Отиват с приятел(обикновенно някой от компанията за по-убедително)надолу към Пловдив да купуват кон.Намират в едно село на сметка ама нямат транспорт и там собсвеника им урежда един ЗИЛ самосвал(ако искат нямало друго)Товарят те коня в самосвала ама животното едва стои защото коша е заоблен.Там собственика изкарва електрожен и заваряват подковите на коня за коша на самосвала.Тръгват те и на Рожен ли Проглед ли (интерпретира се различно)ги спира КАТ.Проверяват документите и катаджията казва на шофьора че няма право да превозва животни в самосвал и му нарежда да свали коня от там.Шофьора вдига коша на самосвала и коня продължава да седи в коша със заварените подкови.От тук на сетне има и друга интерпретация.Намират оксижен и изрязват заварките, но тъй като животното е силно изплашено хуква да бяга та не го намерили.....на другият ден хора скиори се чудели от какво били големите дупки по пистата на стената... те като рязали подковите ги изрязали направо с парчета от коша......

Та такива насосалки ама то това не мога да го изразя с писане.Ако го чуете е много по-различно усещането.
Дето казват в Дереке "То сказване ни духода.Трява да идиш да си го видиш"
Темата беше заключена.
Следните потребители казаха Благодаря: tombata

Подкован кон, заварен за самосвал! преди 13 години, 9 месеца #764

• tombata
  • ОФЛАЙН
  • Айлякчия
  • Рейтинг: 0
Тя интерпретацията нататък май беше, че единия бил на Пампорово ски иснтруктор, та като подивял коня с плочите от самосвала, дето ги изрязали заедно с подковите, го подкарали да утъпква пистите на Снежанка.
Докато се стигне до тая част обаче, вече бях бая разконцентриран от смях, та не я запомних точно. Един вид бях там, ама не смогнах да видя
Темата беше заключена.
  • Страница:
  • 1
Време за създаване на страницата: 0.10 секунди