за Родопите и родопския диалект

Препоръки при ремонт на покриви

ремонт на покриви

Всяка сграда, за да бъде максимално функционална и практична, има нужда от поддръжка. Практичността на сградите до много голяма степен зависи от тяхната изолация. В отношение на хидроизолацията, решаващият елемент е покрива. Колкото и добре да се направи един покрив, той подлежи на амортизация и в даден момент има нужда от ремонт. Ремонта на покрива би могъл да бъде повече или по-малко ефективен, според това как ще бъде изпълнен и какви материали ще бъдат използвани.

В тази статия предоставяме някой основни препоръки при ремонт на покриви, които биха могли да бъдат от най-голяма полза, за да допринесат за крайното ви задоволство от този тип услуги. Някои от тях са важни, а други дори по-важни, така че отделете нужното време, за да ги разгледате. Неспазването на някой от тях може да наложи повторен ремонт на покрива само след години, а в някой случаи и след месеци.

  • План – планирането е една съществена част от процеса по ремонт на покриви, не тръгвайте да правите нещо, което не знаете как ще приключи.
  • Фирма – избора на фирма за ремонт на покриви е също много важен аспект, като винаги можете да се обърнете към приятели, близки или интернет в търсене на най-добрия вариант.
  • Цена – крайната цена може да варира значително в зависимост от спецификата на услугата. Все пак тя не е всичко и понякога е по-добре да инвестираме малко повече, за да сме сигурни в качеството на извършената работа. Уверете се, че се използват само качествени материали. Ако ще покривате с битумни ленти, нека те не са от евтините серии, защото трайността им е едва 3-4 години.
  • Цялостно изграждане – ако сте решили да изградите своя покрив от нулата, то проучете какви са най-удачните варианти за вас.Добро решение са полимерните керемиди, като под тях се подложи допълнителна изолация.
  • Устройство – в контекста на горната препоръка е нужно да се съобразите и с възможностите, които самата сграда ви предоставя, както и да осигурите нужното разрешение за подобна дейност. Например, металните покриви са много лесно решение, но често пъти не дават нужната здравина и изолация. Циглите са евтино и практивно решение, но понякога не са дават нужната устойчивост на покрива при силен вятър.
  • Историческо наследство – ако сградата, на която планирате да правите ремонт на покрив е част от старата част на съответния град, то погрижете се да следвате предписанията и препоръките в конкретния случай.
  • Качествени материали – използването на модерни материали ще ви даде значително по-дълъг живот на вашия покрив, по-добра хидроизолация и по-голяма здравина.
  • Сезон – не започвайте ремонт на покрив или хидроизолация през зимата. Най-доброто време през годината са топлите и сухи месеци.
  • Безопасност – в случай че сами правите ремонт на своя покрив, то спазвайте всички мерки за безопасност, като е добре да работите поне двама души едновременно.Дори и да работите на плосък покрив, непременно се осигурете с въжета.